Nowości:

Polskie pisarki romansów

Dokonując zakupów w kolosalnym supermarkecie, co niemalże jest koniecznym punktem zakupów realizowanym co jakiś czas, widzimy różnorodne artykuły spożywcze zachwalane w marketingach jako super zdrowe, zawierające w sobie czy to ciąg witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru nadzwyczaj obszerny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki czy bagietki, do ciemnego, jak chleb graham czy razowy – więcej na domenie internetowej ANCHOR. Wszelcy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego konsumowania pieczywa razowego, jako tego, które ma właściwości doborowe dla zdrowia, dużo mikroelementów, otrębów, jakie mają owocny wpływ na nasz układ trawienny. Niemniej jednak musimy uważać, decydując się na kupno chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy jedynie ciemne, a nie razowe. Twórcy pieczywa niejednokrotnie wykorzystują takie triki, że dodają do pieczywa przeciętnego, pszennego czy też żytniego karmel, trochę ziarna słonecznika i sprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób wyłącznie razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu ludzkiego żadnych wartości.

źródło: Ekranizacje harlequin

Teksty: